keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Kde je toaleta?

Olen ollut Wienissä nyt melkein kolme kuukautta. Uskomatonta miten nopeasti aika menee. Uskomatonta on myös se, että viime viikolla poistuin ensimmäistä kertaa Wienistä johonkin muuualle. Minusta ei todellakaan ole tuntunut että olisin kököttänyt kolme kuukautta putkeen yhdessä kaupungissa. Suomessahan ravasin vähän väliä milloin missäkin, hyvä jos viikkoakaan olin yhdessä paikassa. Ainakin Jyväskylä-Jämsä väli tuli hyvinkin tutuksi. Wienissä on kuitenkin niin paljon nähtävää ja koettavaa, ettei tämä tunnu vain yhdeltä kaupungilta. Nämä kaksi reissua Wienin ulkopuolelle (toinen jopa Itävallan ulkopuolelle) saivat minut myös huomaamaan sen miten paljon rakastankaan Wieniä.

Leobersdorf ja Kottingbrunn

Viime viikolla lähdimme Sonjan kanssa käymään Leobersdorf-nimisessä pikku kaupungissa Wienin lähellä. Siellä asuu eräs suomalainen au pair, jonka kanssa kävimme syömässä Kottingbrunnissa, joka on myöskin pieni kylä. Molemmat olivat kyllä sellaisia tuppukyliä, että kun astuin juna-asemalta ulos aloin jo ikävöidä Wieniä. Kumpikaan kylistä ei ollut sellaisia söpöjä keski-Eurooppalaisia pikku kaupunkeja, vaan ne olivat aika ankeita. Meitä vastaan tuli monen tunnin aikana ehkä viisi ihmistä, ja ainakin minusta tuntui että kaikki katsoivat meitä vähän pitkään. Kai minä olen sitten jo tottunut siihen että täällä on aina muitakin ihmisiä liikeellä, eikä kukaan ihmettele että mitä minä täällä teen.

Bratislava

Viime viikonloppuna otimme muutaman kaverini kanssa bussin kohti Bratislavaa. Bussimatka maksoi vain 6,90! Vertailun vuoksi junamatka Jämsästä Jyväskylään maksaa vähintään saman verran. Matkalla ohitimme muutamankin söpön kylän, joissa oli värikkäitä taloja ja söpöjä kahviloita. Bratislava sen sijaan oli kaikkea muuta kun söpö. Se oli juurikin niin itä-Eurooppalainen kun olin kuvitellutkin sen olevan. Vanhakaupunki oli tosin hurjan suloinen, mutta muuten Bratislava ei tehnyt minuun sen suurempaa vaikutusta.

Oikeastaan ainut asia josta oikeasti tykkäsin Bratislavassa, oli vanhan kaupungin pubit. Kävimme kuudessa eri pubissa, ja kolmessa niistä oli joku live-esiintyjä. Wienissä en ole törmännyt sellaiseen vielä kertaakaan, vaikka nyt suunnittelimmekin että yritämme jonkun paikan löytää. Esiintyjät olivat perushyviä ja oli kivaa kuunnella välillä musiikkia ihan paikan päällä esitettynä.

Bratislavalaiset ihmiset aiheuttivat myös suurta hämmennystä. Välillä saimme todella hyvää palvelua, ja välillä ihmiset olivat todella epäystävällisiä. Turistialueella pyöriessä käytännössä kaikki osasivat onneksi englantia. Se oli suuri helpotus, sillä slovakia on kielenä jotain ihan uskomatonta. Minä opettelin sanomaan kiitos ja kysymään että missä on vessa. Siinäkin oli ihan tarpeeksi haastetta, ja esimerkiksi ruokalistat olivat meille kaikille ihan täyttä hepreaa. Onneksi niitäkin sai monessa paikassa myös englanniksi.

Vaikka Bratislava kaupunkina ei ollutkaan niin ihmeellinen kokemus, oli reissu sinne kuitenkin onnistunut. Tytöt olivat niin hauskaa seuraa, että viihdyimme tosi hyvin sekä hostellissamme, että pubeissa. Tottakai muutenkin oli kiva käydä uudessa paikassa, ja nähdä taas jotain ihan erilaista kuin aikaisemmin. Ensimmäistä kertaa myös ulkomailta kotiin lähtiessä ei tuntunut yhtään siltä, etten haluaisi lähteä. Oli niin ihanaa palata tuttuun ja turvalliseen Wieniin, jossa kaikki on niin kaunista ja ihmiset puhuvat saksaa. Wien tuntuu jotenkin niin kodilta jo :) Rakastan tätä kaupunkia!

Laitan kuvia sitten erilliseen postaukseen. Nyt aion koittaa parantua flenssustani Täydellisten Naisten avulla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti