keskiviikko 6. helmikuuta 2013

EpänoRRRmaalia osa 3

1. Kaupoista saa tosi paljon luomu- ja vegaanituotteita. Ne on myös saman hintaisia kuin "normaalit" tuotteet, tai ihan vähän kalliimpia. Suomessa kun tuollaisista erikoistuotteista saa helposti maksaa ainakin kaksinkertaisen hinnan, täällä eroa ei juurikaan huomaa.

2. Ruoka-aineissa ja -valmisteissa on paljon vähemmän lisäaineita. Tästä puhuttiin joku aika sitten ruokapöydässä, ja ajattelin nyt senkin tänne lisätä. Tottahan se on, Suomessa kaikissa tuotteissa on suunnilleen sata E-koodia, mutta täällä on ihan pari hassua lisäainetta.

3. Radiosta tulee todella vähän saksan kielistä musiikkia. Melkein kaikki on aina englanniksi, ja mun on ollut tosi vaikea löytää mitään kivaa saksan kielistä musiikkia.

4. Kun suomeksi käyttäisi imperfektiä, täällä käytetään perfektiä. Ja oikeesti se ei ole edes näin yksinkertaista, vaan sitten on jotain juttuja jollon käytetäänkin imperfektimuotoa. Mä en oikeesti tajua, ja oonkin toistaseks tyytynyt suosiolla pelkkään perfekti muotoon, tai mumisemaan imperfektin epäselvästi.

5. Jopa pienissä kaupoissa on tosi laaja ja hyvä hedelmä- ja vihannesvalikoima. Kaikki on tosi tuoretta ja hyvän näköistä, ja sieltä löytyy vaikka ja mitä. Joka päivä on myös erilaisia toreja, joissa myydään esimerkiksi tuoreita vihanneksia, kalaa ja lihaa.

6. Täällä ei kaupoissa saa myydä tupakkaa, vaan sitä pitää ostaa erityisesti tupakan myyntiä varten olevista Tabak Trafikeista. Täällä on myös paljon tupakka-automaatteja, joista tupakkaa saa ostettua ympäri vuorokauden.

7. Viiniä, ja ylipäänsä alkoholijuomia saakin sitten kätevästi vaikka lähi-Billasta, ja se valikoima on oikeesti tosi iso.

8. Perunoita ei oo tapana tarjota ihan vaan keitettynä, vaan ne pitää vähintäänkin paistaa vielä pannulla. Näin suomalaisiin keitettyihin perunoihin tottuneena, mulla on ollut vähän vaikeuksia keksiä mitään kovin mielikuvituksellisia reseptejä perunoiden jälkikäsittelyyn.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti