keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Praha

Perjantaina me otettiin Sonjan ja yhden Sonjan ystävän kanssa suunta kohti Prahaa. Tai no, ekat tunnit me vaan yritettiin ottaa suunta sinne kun ei me päästy Pratersterniä pidemmälle, koska bussi oli myöhässä. Yli tunnin. Onneksi meillä oli eväitä. 
Me oltiin ostettu bussimatkat Student Acency-nimiseltä firmalta. Matka maksoi yhteensä 30 euroa, mikä on ainakin mun mittapuulla tosi vähän. Bussissa sai katsella leffoja pieneltä näytöltä, joten matka sujui ihan rattoisasti, vaikka me juututtiinkin vielä toiseksi tunniksi liikenneruhkaan. Prahassa oltiin vasta yhdeksän aikoihin illalla, joten loppuilta menikin ruokaa etsiessä ja nukkuessa.




Lauantaiaamuna me popsiittiin ensin oikein mainio aamupala meidän hotellilla, ja lähdettiin sitten seikkailulle. Koska ilma oli oikein aurinkoinen, me ajateltiin vain kierrellä ja ihastella rakennuksia. Ja ihasteltavaa kyllä riitti. Prahassa on ihan mielettömän kauniita taloja (joista kuvia tulee seuraavaan postaukseen), upeita maisemia ja hienoja kirkkoja. 



Muutama muukin turisti oli Kaarlen sillalla samaan aikaan

Maisemia linnalta
Me kiivettiin linnakukkulalle ihastelemaan maisemia. Itse linnakin oli ihan kaunis, mutta maisemat ylhäältä olivat ehdottomasti upeammat. Kauheassa helteessä kiipeäminen tuntui tosi rankalta (koska muutenhan olen aina super reipas urheilija...), mutta oikeasti matka ei edes ollut kovin pitkä.


Hassu vartijasetä linnalla


... ja hassu patsas sillalla

Kuten kuvistakin kenties huomaa, taivaalle oli kerennyt kertyä melkoisen synkkiä pilviä joten me päätimme suunnata sateelta suojaan. Kello oli jo sen verran paljon että nälkäkin alkoi kurnia. Onneksi melko pienen kävelyn ja kastumisen jälkeen vastaan tuli mukavannäköinen ravintola. Mä en kuollaksenikaan muista ravintolan nimeä, mutta ruoka oli hyvää ja palvelu ok, joten olin tyytyväinen. Iltapäivällä mä söin vielä super herkullista suklaakakkua Choko Cafessa, jota voin suositella kyllä kaikille! Paikka oli tosi suloinen (erityisesti terassi oli ihana) ja palvelu tosi hyvää.

Suklaakakkua Choko Cafessa




Loppu päivä me kierreltiinkin tehokkaasti ympäri kaupunkia. Käytiin muun muassa John Lennon Wallilla, ihailemassa kirkkoja ja kauniita taloja. Väsymys yllätti kuitenkin reippaat matkailijat ja hotelli kutsuikin pienelle lepotuokiolle. Illalla me pienen sattuman (= söpöjen brittipoikien) ansiosta löydettiin kiva baari nimeltä James Dean ja vietettiinkin siellä loppu ilta. 




Praha oli musta tosi valloittava kaupunki, ja olisi varmasti ollut kiva viettää siellä muutama päivä pidempäänkin. Ruuat ja juomat oli tosi halpoja ja kivoja ravintoloita ja pubeja näytti olevan paljonkin. Myöskin maisemat ja talot oli niin upeita että ihan niitä ihastellessa saisi varmasti vielä aikaa kulumaan Prahassa. Mä olin myös katsonut muutaman museon, joihin olisin halunnut mennä jos sää ei olisi ollut niin hyvä. Viikonloppu tuntui jotenkin niin lyhyeltä ajalta, etten oikein saanut koko kaupungista kunnon käsitystä.
Nyt jätän teidät muutaman John Lennon Wallilta otetun kuvan kanssa.






Halailin maailmaa 


3 kommenttia:

  1. Hei ! mihin aikaan kävitte tuolla ? Itsekin olin tuolla kesä-heinäkuun vaihteessa reili-reissun varrella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me oltiin 5.-7. päivä käymässä :) Mitä sä tykkäsit Prahasta?

      Poista
  2. Kiitos!!! :) Aivan ihania olivat kyllä, oon niin ikuisuuden metsästäny sitä täydellistä suklaahippukeksien ohjetta, ja kyllä se on nyt tuo ohje <3

    Ja tosi ihanaa kuulla että tykkäät niistä muffinsseista, mahtavaa! :D Ne on mun ehdottomia suosikkeja kans, ja kiva että muutkin on tykänneet sitten!! :)

    VastaaPoista