lauantai 6. huhtikuuta 2013

Ljubljana osa 2

PÄIVÄ 2


Aamupalan jälkeen me suunnattiin Ljubljanan modernin taiteen museoon. Liput maksoi vaan pari euroa, mikä on ihan uskomattoman vähän, koska esimerkiksi Wienissä ne olisivat maksaneet 8-10 euroa. Museo oli kyllä aika pieni, ja puolet näyttelystä olivat Marko Suštaršič nimisen slovenialaisen taitelijan töitä. Jokaisessa huoneessa työt olivat melkein samanlaisia, ihan pieniä muutoksia lukuunottamatta. Meillä ei oikein jaksanutkaan kiinnostus riittää kaikkien tarkkaan tutkimiseen. Onneksi muut teokset olivat kuitenkin kiinnostavia, ja näkemisen arvoisia.


Taiteiseen tutustuminen oli tietenkin raskasta puuhaa, joten museon jälkeen piti saada ruokaa. Löysimme keskustasta söpön italialaisen ravintolan.


Mahojen täytyttyä lähdimme kävelemään kohti linnakukkulaa. Ylös asti ei onneksi tarvinnut itse kiivetä, vaan sinne pääsi hissillä. Me ostettiin liput joilla pääsi hissiin, slovenian historiasta kertovaan museoon, näköalatorniin ja katsomaan videon jossa tiivistettiin linnan historia.





Linnalla ja kukkulalla jolla se sijaitsee on pitkä historia niin Habsburgien linnoituksena, asevarastona ja vankilanakin. Lisää voi lukea täältä jos haluaa: http://www.ljubljanskigrad.si/home/. Sekä linnan että Slovenian historiasta kertovat osuudet olivat erittäin mielenkiintoisia. Ainakaan minulla ei ole ollut kovinkaan suurta ymmärrystä Slovenian historiasta, joten oli kiva tietää siitä lisää. 

Linnan sisäpiha näkalatornista kuvattuna.
Näköalatornista oli tietenkin upeat maisemat. Sieltä näkikin joka puolelle Ljubljanaa, ja kaupunki oli juuri niin söpö kuin maantasaltakin. Sää oli niin hyvä että jopa vuoretkin näkyivät.








Jätettiin Vilhelmiinan kanssa viesti vieraskirjaan. 
Linnaseikkailun jälkeen me suunnattiin kauppaan ostamaan iltaruokatarpeita. Ensin meidän suunnitelmissa oli vain syödä hostellilla ja mennä sitten vielä käymään jossain pubissa tai baarissa. Väsymys vei kuitenkin voiton ja oltiinkin loppuilta hostellilla herkullisten juustojen ja viinirypäleiden kanssa.



Somersbyt maksoivat Ljubljanassa vain 1,10 euroa. Wienissäkään ei ole niin halpaa. Puhumattakaan Suomesta. 


Kaiken kaikkiaan toinen päivä Ljubljanassa oli oikein mielenkiintoinen ja onnistunut, ja mä ainakin menin nukkumaan hyvillä mielin.

Ruokailutilojen seinäkirjoitus.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti