sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Suosikit Wienissä

Multa toivottiin joku aika sitten postausta siitä mitä Wienissä voi tehdä muutamassa päivässä. Mä ajattelin toteuttaa sen niin, että kerron mitä mun mielestä kannattaa tehdä. Wienissähän voi tehdä vaikka mitä, mutta on muutamia juttuja mitä ei kannata jättää näkemättä ja kokematta.

1. Schönbrunn
Oon saattanut aiemminkin mainita mun rakkaudesta Schönbrunnia kohtaan. Varsinkin kesällä Schönbrunn on ihan ykköspaikka käydä. Mä en ole itse käynyt edes varsinaisen linnan sisällä, olen vaan ihastellut puistoa, kukkia ja rakennuksia. Ylhäällä kukkulalla on ihana kahvila nimeltä Gloriette, ja sieltä on myös kauniit maisemat kattojen ylle.
Schönbrunnissa on myös eläintarha, joka on myös ihan käymisen arvoinen. Varsinkin jos tykkää eläimistä. Mä kävin siellä joskus juuri kun olin tullut tänne, ja siellä oli kyllä tosi kaunista.
http://www.schoenbrunn.at/

2. Sissi-museo
Jos jaksaa ihastella astiasarjoja, haarukoita, kulhoja, kuppeja, pöytäasetelmia, vuokia ja kynttilänjalkoja Sissi-museossa kannattaa ihan ehdottomasti käydä. Mutta mä varotan, niitä astioita on ihan mieletön määrä. Jossain vaiheessa niihin ehkä vähän turtuu, mutta ne on joka tapauksessa upeita, ja ihan jo se niiden määrä on  niin uskomaton että se pitää itse kokea. Museossa on myös keisarillisia huoneita, Sissin mekkoja ja muuta, joten katseltavaa löytyy vaikkei ne astiat niin kiinnostaisikaan.

3. Ring
Wienin keskustan ympäri kiertää siis Ringstrasse, jonka varrella sijaitsevat monet tärkeät ja kauniit rakennukset. Huonolla ilmalla saman reitin pääsee myös muutamalla ratikalla (esimerkiksi ratikat D,1 ja 2 ovat hyviä tähän). Kaupungin alueelta voi myös vuokrata pyöriä (vuokraaminen vaatii rekistöröitymisen nettisivuilla) joilla sitten voi huristella koko Ringin ympäri. Mulla tämä on ollut suunnitelmissa jo pitkään.

4. Mariahilferstrasse
Mariahilferstrasse on täydellinen shoppailukatu. Sieltä löytyy kutakuinkin kaikki kaupat mitä vaan voi tarvita. Vaatekauppoja on runsaasti, samoin sisustusliikkeitä, kenkäkauppoja, korukauppoja jne. Primark on ainut jota ei Mariahilferstrasselta löydy, Wienin ainut Primark löytyy ostoskeskuksesta nimeltä G3, joka on myös mainio shoppailupaikka jos jaksaa lähteä vähän kauemmaksi. Mariahilferstrasselta löytyy myös monia suklaa- ja karkkikauppoja joista saa mitä ihanampia tuliaisia.
Mariahilferstrasselta voi kätevästi jatkaa kaupungin kauniisiin rakennuksiin tutustumista. Jos Mariahilferstrasseen tutustumisen aloittaa Westbahnhoffin päästä ja jatkaa koko matkan MuseumsQuartierille voi siitä jatkaa matkaa Maria-Theresien Platzin läpi Heldenplatzille. Heldenplatzin jälkeen edessä on espanjalainen ratsastuskoulu, Wienin vanhin rakennus ja muutaman korttelin päässä myös Stephansdom.

5. Pappala Pub
Kuten Sonja asian ilmaisi, jos et oo käyny Pappalassa, et oo käyny missään. Tarvitseeko tästä edes muuta sanoa? Nettisivut löytyy täältä: http://www.ppub.at/pub-ueber-uns.html, osote on Währinger Gürtel/ Stadtbahnbogen 157 ja Pappala on auki maanantaista lauantaihin kello 19-04. Tietäkääkin tämä.

6. Kahvilat
Täällä se nyt on melkein sama että mihin kahvilaan menee, mutta mun suosikkeja on esimerkiksi Oberlaa ja Cafe Sacher. Mistään muualta ei kannata tilata Sacher-kakkua kun se ei kuitenkaan ole niin hyvää kun aidossa oikeassa Sacher-kahvilassa. Kaikkialta muualta kannattaa tilata Apfelstrudelia lämpimän vaniljakastikkeen kanssa!

7. Naschmarkt
Jos on kaunis sää kannattaa suunnata Naschmarktille. Lauantaisin katua jatkaa vielä kirpputori, mutta muinakin päivinä Naschmarktin toritunnelma on ihana. Iltaisin kannattaa kävellä vähän pidemmälle ja ohittaa ensin vastaantulevat aasialaiset ravintolat. Pieni kävelymatka palkitaan leppoisalla tunnelmalla ja herkullisella, mutta kohtuuhintaisella ruualla. Paikalla on myös usein livebändejä. Suosittelen ehdottomasti!

Tässä nyt joitain mun lempipaikkoja Wienissä. Toki täällä on paljon muutakin nähtävää ja voi olla että teen tästä aiheesta vielä toisenkin postauksen.


8 kommenttia:

  1. Ihan sikahyvä lista! En oo tosin käynyt Sissi-museossa mutta en tiedä, jaksaisinko katsella Sissin kippoja.. :D Voin antaa sen tilalle vinkin, että kantsii mennä Technisches Museumiin jos ei mekot ja kupit kiinnosta ;)

    Suosittelen myös Kahlenbergiä, mahtavat maisemat! Jos ei huvita kävellä, bussi 38A vie perille asti. Sinne mennään siis asap Miljaseni! :)Ja tietty sinne pyöräretkelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mennään! Sit kun ei sada vettä. Tai sitten kun mulla on sateenvarjo. Eli ei ikinä. Pitää odottaa auringonpaistetta.

      Poista
  2. tuota ringin ympäri pyöräilyä suosittelen kyllä tosi paljon! kiitos että muistutit sissi-museosta, pitää varmaan raahautua sinne joku päivä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mää oon suunnitellut tota pyöräilyä ties miten pitkään, mutta en oo vielä saanut aikaseks... :D Pystyisitkö muuten linkkaamaan sen sivun mille pitää rekisteröityä niitä pyöriä varten?
      Ja Sissi-museo oli tosi kiva, kannattaa kyllä käydä :)

      Poista
    2. http://www.citybikewien.at/

      mutta itse rekisteröidyin ihan sillä automaatilla ja oli helppoa :) kaveri taas oli rekisteröitynyt netissä ja sillä oli jotain ongelmia että en tiiä sit... :D mukavia pyöräilyjä joka tapauksessa!

      Poista
  3. Suosittelisin Mooseksen levykauppaa, hyvä mesta:

    Moses Records:
    http://moses-records.at/shop/index.php

    Moses-Records - Peter Giretzlehner
    Lerchenfelderstraße 33, 1070 Wien

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mä vielä siellä käyn ennen kun lennän takas Suomeen!

      Poista