maanantai 8. lokakuuta 2012

Kulttuurielämää

Viime viikon aikana on tapahtunut ihan hirveän paljon kaikenlaista. Olen käynyt monissa hienoissa paikoissa, ja kuvia minulla on hirveästi. Ajattelin jakaa kuvat moneksi postaukseksi ja kertoa tässä nyt vain peruskuulumiset.

Gustav Klimt

Tätini ja serkkuni olivat täällä viime viikolla käymässä. Heidän kanssaan tuli kierrettyä Wieniä erittäin tehokkaasti. Oli ihanaa kerrankin vain mennä mukana, kun ei tarvinnut ise lukea karttaa. Kävimme Beldeveressä katsomassa Gustav Klimtin näyttelyn. Gustav Klimt on yksi Itävallan tunnetuimmista taitelijoista. Tunnetuimman teoksen nimi on Suudelma (saksaksi Der Kuss). Näyttely oli todella hieno ja Klimtin teokset monipuolisia. Olin nähnyt kuvia joistain hänen maalauksistaan jo ennen museoon menoa ja ajattelin että ne olisivat kaikki samantyylisiä kuin Suudelma. Olin kyllä pahasti väärässä. Erityisen vaikuttunut olin siitä miten aidoilta maalaukset näyttivät. Timanttiset korut ja helmet näyttivät ihan oikeilta timanteilta ja helmiltä, jotka on vain liimattu maalauksen päälle. Lähempi tarkastelu kuitenkin näytti että ne oli ihan oikeasti maalattu. Mosaiikkimaiset työt olivat jollain lailla satumaisen kauniita ja niissä oli käytetty ihania värejä ja paljon kultaa. Gustav Klimt kuulosti myös melko mielenkiintoiselta ihmiseltä ja toivonkin löytäväni hänestä lisää tietoa kirjoista tai netistä.

Wien Museum

Sunnutaina oli kuun ensimmäinen sunnuntai, ja silloin täällä jotkut museot ovat ilmaisia. Minä suuntasin Marian ja Sonjan kanssa Wien Museumiin Karlsplatzille. Wien Museum käsittelee Wienin historiaa pitkältä aika väliltä, vaikka minulle tulikin vähän pettymyksenä ettei Toiseen Maailmansotaan asti päästy. Museosta sai kuitenkin hyvän kuvan Wienin historiasta, varsinkin kun suurin osa infokylteistä oli myös englanniksi. On jotenkin ihan uskomatonta ajatella että esimerkiksi Stephansdomia on alettu rakentaa melkein tuhat vuotta sitten, ja se sijaitsee edelleen aivan Wienin keskustassa. Myöskin Wienin ja Itävallan historia alkoi kiinnostaa minua lisää ja ajattelin etsiä siitäkin kirjoja perehtyäkseni asiaan paremmin. Erityisesti minua kiinnostaa Franz Josefin ja Sissin aika.

Syksy

Lauantaina oli ainakin 24 astetta lämmintä ja aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Onneksi nautin silloin koko päivän ulkoilmasta ja auringonpaisteesta, koska sunnuntaina satoikin sitten vettä ja oli kylmää ja koleaa. Luulen että tällä kertaa tänne saattaa ihan oikeasti tullakin syksy ja vähän viileämmät kelit. Ainakin säätiedotus on tälle viikolle luvannu reilusti alle 20 astetta. Ihan käsittämätöntä että lokakuussakin oli kuitenkin vielä melkein hellekeliä. Eikä täällä tänäänkään päivällä enää oikeasti kylmä ollut. Jotenkin kesä on jatkunut jo niin pitkään että pieni viileys on ihan okei, kunhan ei vettä sataisi.

Schönbrunn

Viime viikolla kävimme parin ystäväni kanssa Schönbrunnin puistossa. Oli kyllä ihan uskomattoman kaunis paikka, tykkäsin todella paljon. Puutarha ja puisto olivat todella kauniit. Kukka-asetelmat olivat huolella mietittyjä ja hyvin hoidettuja, ja puut oli täydellisesti leikattuja. Puiden kattamat tiet olivat myös ihania. Kiipesimme myös ylös Glorietteen, josta oli upeat maisemat. Minä en taida kyllästyä näihin wieniläisiin maisemiin, kun aina jaksan ihastella niitä joka paikasta. Gloriettessa oli myös mukava kahvila, ja söinkin jälleen kerran erittäin hyvää kakkua, jonka pohja oli tehty unikonsiemenistä. Aika jännittävä, mutta myös erittäin herkullinen idea. Kokonaisuudessaan Schönbrunn oli todella valloittava, ja varsinkin aurinkoisella kelillä ehdottomasti näkemisen arvoinen.

Naschmarkt

Kävin viime viikolla kahdesti Naschmarktissa. Naschmarkt on pitkän pitkä tie, jossa on paljon kojuja ja ravintoloita. Kojuissa myydään lähes kaikkea mahdollista ruokaa; ihania hedelmiä tavallisista baananeista eksoottisempiin pitajoihin, mausteita, kuivattuja marjoja, lihaa, kalaa, juustoja, oliiveja ja niin edelleen. Varsinkin lauantaina ihmisiä oli paljon, kun kojujen jälkeen samalla tiellä oli vielä joka viikkoinen kirpputori. Naschmarkt oli joka tapauksessa aivan ihana, ja näin niin paljon kaikkia ihania juttuja joita haluaisin ostaa ja maistaa. Paikalta löytyy myös monenlaisia ravintoloita, varmasti jokaiselle jotakin. Naschmarktiin aion kyllä suunnata vielä uudestaan!

Tällä viikolla on siis luvassa vielä ainakin paljon kuvia!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti