perjantai 1. maaliskuuta 2013

Swan Lake Reloaded

Eilen illalla koin jotain niin mieletöntä etten ole varma löydänkö sanoja kertomaan sitä. Kävimme nimittäin katsomassa Joutsenlammesta tehdyn streetdance version Museumsquartierilla, ja olen edelleen ihan fiiliksissä koko esityksestä. Taide on jollainlailla aina ollut jotenkin kiehtovaa, koska en läheskään aina ymmärrä sitä. Ihmettelen usein että miksi just joku tietty teos on niin kuuluisa. Ylipäänsä koko taiteen määritelmä on jotenkin epäselvä mulle, mutta luulen että voin aivan vapaasti kutsua eilistä esitystä taiteeksi. Ja vieläpä varsinaisen sykähdyttäväksi taiteeksi.

Jo esityksen alku oli niin kiehtova, että olin heti ihan innoissani mukana. Koreografioissa oli käytetty kaikkia hauskoja yksityiskohtia, ja ainakin muhun tekniikan käyttö teki tosi suuren vaikutuksen. Sitä oli mukana juuri sopivasti, tuomassa mukaan kivoja lisiä. Esimerkiksi alussa tanssijan käsistä näytti tulevan ikään kuin valopilkkuja ja savua. Tšaikovskin sävellykset oli muokattu hienosti sopimaan streetdanceen, mutta välillä kappaleita käytettiin myös ihan sellaisenaan. Mukana oli myös muitakin kappaleita, joiden sanoitukset auttoivat juonen seuraamisessa.

Juoni on muutettu moderniksi versioksi alkuperäisestä. Joutseneksi taiottu Odette on prostituoitu ja velho von Rothbart hänen omistajansa. Prinssi Siegfried on tavallinen rikkaan perheen poika, jolle vanhemmat koittavat löytää tyttöystävää. Juoni oli tosi mielenkiintoinen ja tarpeeksi helposti seurattava, niin että mäkin pysyin kärryillä. Mun puolesta nyt puolitoista tuntia kestänyt esitys olisi voinut jatkua vähän kauemminkin. En olisi yhtään pannut pahakseni. Joka tapauksessa oon tosi iloinen että mentiin kerrankin katsomaan jotain mitä suunniteltiin, ja 50 euroa maksaneet liput olivat ihan hintansa arvoisia. 

Tässä vielä Youtubesta löytämäni video: http://www.youtube.com/watch?v=0uwAm08iQJY 

Tämä viikko on ollut niin puuhakas että tekisi mieli vain nukkua koko viikonloppu. Mutta njääh onneksi mulla on kivoja suunnitelmia etten ihan voi laiskistua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti